Am auzit de multe cunoștințe care folosesc o stație de emisie-recepție când pleacă la drum, pentru a afla în principal despre unde sunt radare și filtre de poliție. Comunicarea se face cel mai des cu șoferii de TIR, ei sunt cei care vorbesc cel mai mult pe canalele respective.
Cristi Serb știu că folosește o astfel de stație CB și o recomandă.
Pe drum toți sunt “colegi”. Colegu’ în sus, colegu’ în jos. Eu nu plec atât de des la drum lung și de multe ori când plec sunt cu motocicleta. Drept urmare nu îmi este foarte util să cumpăr o stație. Plus că nu-mi place că trebuie să țin antena aia pe mașină și stația undeva în mașină, mi se pare incomod.
Se pare că nu sunt singurul care are neplăceri d’astea existențiale  :mrgreen: astfel că a apărut aplicația pentru smartphone Colegu’. Găsesc articole de prin Mai 2013 despre aplicație, dar eu acum am aflat despre ea. Și abia acum presupun că începe să fie chiar utilă din moment ce la început nu era populată de utilizatori.

 Colegu’ vrea sa vină în completarea altor metode folosite, precum stațiile de comunicare, oferind suport vizual și audio pentru alerte.
Aplicația pentru șoferi Colegu’ va trimite notificări vizuale și audio referitoare la puncte de interes precum: Radare Mobile, Radare Fixe, Filtre și Tractări Mașini.

În principal înțeleg că utilizarea este similară cu cea a unei stații CB. Pe principiul community sharing, cine vede un radar sau are vreo altă informație de interes în trafic adaugă în aplicație și astfel toți ceilalți primesc informarea. Cam la fel se întâmplă și cu stațiile CB, vezi un radar îl anunți prin stație.

Aplicația a fost dezvoltată de doi băieți din Iași, Alex Fenechiu și Sebastian Gabor (sursa).

Interesant, o să testez aplicația Colegu’ cu ocazia primului drum, probabil în weekend.
Este cineva care să o fi folosit deja și ne poate spune ce impresie i-a făcut?

Download pentru Android si iOS.

Categories: Day by Day

Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

2 Comments

Paul · February 12, 2014 at 08:30

Eu daca as fi politist in judetul prahova (de exemplu), as semnala radare in toate satele de pe DN1, prin aplicatia Colegu`. Apoi as pleca linistit sa beau o bere.
Job well done! :)).

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

    iogen · February 12, 2014 at 08:58

    Dacă ai fi polițist și ai avea încă o capacitate intelectuală similară cu cea actuală pentru a gândi o asemenea mișcare … ar fi o minune 🙂

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!