Citind articolul lui Zoso despre pluginuri obligatorii în WordPress am aflat despre UpdraftPlus Backups, un ajutor într-adevăr bun pentru un backup automat la blog. Btw, vă recomand articolele de la zoso pentru începuturile în blogăreală, foarte utile.

Revenind la UpdraftPlus, este un plugin ușor de configurat și de utilizat. Face backup automat pe remote storage, lista de opțiuni ar fi asta.

UpdraftPlus (1)

 

 

 

 

 

Puteți utiliza un storage pe care îl aveți deja, gen Google Drive, un server propriu sau să vă trimiteți pe email backup-ul (nerecomandat, logic, la zeci/sute de MB).
Eu îl folosesc profitând de cei 15GB free pe care mi-i oferă Google Drive. Sunt arhisuficienți pentru backup-ul meu. Sincronizare cu Google Drive este relativ simplă și explicată pas cu pas în zona de Settings a pluginului.
Se poate face backup diferențiat sau la absolut tot blogul (tot ce este în wp-content). În versiunea free ai posibilitatea să alegi recurența backup-ului separat pentru fișiere și pentru baza de date. Opțiuni: la 4 ore, la 8 ore, la 12 ore, zilnic, săptămânal, de două ori pe lună, lunar. Nu ai opțiunea să alegi intervalul orar la care să se facă backup-ul, gen noaptea. Setarea asta este în versiunea Premium.

Ca sfat din experiența mea, dacă aveți web server LiteSpeed și backup-ul nu se termină urmați instrucțiunile oferite de UpdraftPlus. Are niște probleme și trebuiesc făcute 2 modificări în .htaccess și wp-config.php.

Foarte util pluginul, te scapă de dureri de cap când shit goes bad.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!