Blog: utilitare pentru optimizare

Că tot m-am agitat atât cu rebranding la blog și cu optimizarea lui, am zis să fac o listă cu ce mi-a fost mie util în toată operațiunea asta.
Nu de alta, dar vreau să rămână aici fiindcă peste n luni n-o să mai știu ce/unde am găsit.
Dacă aveți și voi tool-uri ce v-au fost utile de care eu nu m-am lovit să spuneți.

Deci voilà:

  • http://yoast.com/articles/wordpress-seo/ – Ghid de optimizare SEO pentru WordPress
  • http://yoast.com/wordpress/seo/ – Plugin de optimizare SEO pentru blog. Foarte util, mai bun decât All in One Seo fiindcă are și un Check inclus cu sfaturi despre ce trebuie să faci pe fiecare post în parte ca să fie optimizat.
  • http://wordpress.org/plugins/w3-total-cache/ – Plugin de optimizare a performanței. Îmi place fiindcă este foarte customizabil și peste tot sunt numai păreri de bine despre el.
  • http://gtmetrix.com/ – un scanner online pentru blog pentru optimizare din punct de vedere al vitezei de încărcare. Foarte profi, cu ghid despre unde sunt probleme și cum să le repari.

Mie cele de sus mi-au fost utile.
Cam atât deocamdată, dacă mai apare ceva între timp updatez aici lista.

Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

One thought on “Blog: utilitare pentru optimizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!