Marc Marquez este noul campion la MotoGP.
Totul s-a decis în ultima cursă a sezonului, la Valencia.

Marquez avea 13 puncte în fața lui Jorge Lorenzo.
Îi trebuia minim locul 4 pentru a avea titlul asigurat, în situația în care Lorenzo câștigă cursa.
A terminat cursa pe locul 3, în spatele lui Lorenzo (1) și Pedrosa (2).

Bravo Marquez, îmi doream să câștige Campionatul.

Lorenzo are un stil conservator, nu își asumă foarte multe riscuri, deși astăzi a mers incredibil și, după o joacă de-a șoarecele și pisica cu Pedrosa, a câștigat.
De obicei vânează pole-ul  sau să ajungă repede pe prima poziție ca să încerce să evadeze și să nu se streseze cu dueluri și depășiri. Dacă reușește evadarea este destul de greu să îl prinzi.

În schimb Marquez are nebunia necesară care să îl facă un pilot legendar. Îi trebuie și puțin noroc și rezultate acum cât este la început.

Este cel mai tânăr pilot care câștigă Campionatul Mondial de Motociclism.

La Moto3 Campion Mondial este Maverick Viñales, după o cursă dramatică în care Luis Salom, care era pe locul 1 în clasamentul general înaintea cursei, a căzut în turul 10.
La Moto2 câștigătorul se știe de etapa trecută, Pol Espargaro. A reușit performanța să cadă în cursa de astăzi dar s-a ridicat și a continuat terminând cursa pe locul 29. Din fericire pentru el era irelevant pentru clasamentul general.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!