Da, știu, pe toate scrie water resistant 30 meters, minim.

Dar

De ce plm ai avea nevoie să intri în apă cu ceasul la mână? În condițiile în care nu este un ceas special pentru înot, n-ai nevoie de el în apă! Punct.

Ceasul, ca device, este făcut să reziste la apă cât să poți să te speli pe mâini fără să ai grija lui. Rezistă la apă ca să minimizeze riscul de a se strica dacă îți face vreun prieten o glumiță și-ți face vânt peste ponton când tu te uiți la cât de mișto se vede. Etc.

Punctul vulnerabil al unui ceas, în raport cu rezistența la apă, este coronița. Acolo este o garnitură care, după ceva timp, poate să fie sau poate să fie mai puțin. Și dacă este mai puțin, you’re fucked! Apa, sărată mai ales, este numai bună pentru mecanismul ceasului format din multe rotițe dințate de mare precizie. Numai bună să îl transforme într-un ceas de sertar.

Și la mașini EuroNCAP spune că rezistă ok la un impact frontal la 60 km/oră. Dar nu îi vezi pe toți purtătorii de autoturisme testând asta pe toate drumurile.

Lăsați în plm ceasul pe mal când intrați în mare. N-aveți nevoie să știți ora când vă bălăciți ca Flipper, iar ceasul n-are nicio vină.

Categories: Day by Day

Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!