Cetățenie română

Știți procesul, condițiile?

Abia după 4 ani de ședere în România poți aplica pentru rezidență permanentă.
După ce primești rezidența poți aplica pentru cetățenie.
Străinii căsătoriți cu români pot aplica mai devreme.

Acte necesare: copie a permisului de ședere permanentă, copie a contractului de închiriere, dovada mijloacelor de întreținere prin contract de muncă sau societăți comerciale, talon pensie (cei care au pensie în România), cazier judiciar și taxele aferente.

Sunt și teste, cum nu.

Se scrie după dictare, de cele mai multe ori dupa un paragraf din constituție sau text juridic.
Urmează discuție liberă pe trei domenii: Constituția României, Istorie și Geografie.
La final se pun întrebări legate de cultura și specificul românesc.
Se bagă și o fotografie cu o personalitate ce trebuie recunoscută.
Dar se pare că pozele sunt luate de pe internet și nu sunt foarte clare 🙂

Chin mare sa ajungi să fii român 🙂

Lectura inspirationala plus multe altele: DOR #12 – O viata noua

Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!