În mare parte românul votează cu latura emoțională. Dacă îl atingi la corazon te susține până în pânzele albe. Dacă îl calci pe bătături te înjură până moare.
Și cam atât. Nu mai contează cine este omul ăla, cine este partidul ăla, care sunt candidații, ce au făcut, ce program de guvernare au, ce au spus că vor face sau ce expertiză au oamenii cărora le dau puterea de a se exprima în numele a mii-milioane de români.

PSD-ul a câștigat detașat Alegerile Europarlamentare 2014 în România, conform rezultatelor oficiale parțiale. Se aproximează un număr de 16 mandate pentru USD, din totalul de 32.
Iată lista PSD (USD), primii 16 probabil vor fi Europarlamentari: Lista USD Europarlamentare.
Trist este că PSD-ul iar a câștigat voturi datorită urii pe care o au în continuare unii români față de Băsescu. Pe asta și-a clădit PSD-ul ultimele campanii și pe asta vor clădi și campania de la Prezidențiale. Și le merge. Nu-s susținători ai lui Ponta votanții lor, sunt nesusținători ai lui Băsescu. Fiindcă Băsescu i-a călcat pe bătături și îl vor înjura până la moarte. Nu fiindcă Ponta le-a făcut bine, ci fiindcă este alternativa la Băsescu.

Cu Mircea Diaconu este altă poveste. El este independent. Cel puțin așa se declară. S-a supărat ca văcaru’ pe sat că o agenție băsistă (ANI) a îndrăznit să îl cerceteze. Agenții băsiste sunt toate instituțiile statului care îndrăznesc să cercetezi oameni de la PSD. El, marele actor, este fărădepată și cineva și-a permis să îl verifice în perfecțiunea lui. Că era parlamentar și director la Nottara în același timp, încălcând legea, sau că din poziția de director la teatru i-a dat niște contracte lui nevastă-sa, iar încălcând legea, este irelevant. El se agață de imaginea actorului pentru a emoționa fustele votanților și a-și salva imaginea politicianului. Când a văzut că PNL a ieșit de la guvernare a făcut mișcarea Tăriceanu. A devenit independent, dar cu susținere PSD. Oamenii l-au votat fiindcă marele actor reprezintă perfect victima standard a regimului Băsescu. Mircea Diaconu reprezintă imaginea sfinților care se luptă cu răul pe care diavolul de la Cotroceni îl face acestei țări. Un om imaculat care a fost hăituit pe nedrept de un sistem băsist. My ass.
Ce mai contează că omul este un actor, nu un politician. Și în Parlamentul European este nevoie de politicieni, nu de actori. Este nevoie de oameni care să înțeleagă cum se învârte roata deciziilor politice, nu de artiști care să declare “știu că Vladimir Putin vrea să pornească un război în care vor muri milioane de oameni, dar uite ce frumos joacă teatru“. Mircea Diaconu a intrat în politică fiindcă este dornic de bani. El nu a făcut greșeala marilor actori care s-au rezumat la ceea ce se pricep să facă perfect: actoria. Fiindcă, în marea lor majoritate, marii actori ajung să trăiască de pe o zi pe alta. Nu, Mircea Diaconu a găsit calea cea mai bună să se realizeze pe viață: europarlamentar. Și astfel va ajunge să rămână în istorie ca un politician mediocru în loc să fie menționat în cărți ca un actor superb.

Aseară domnul Mircea Diaconu făcea turul televiziunilor, cu fața de victimă care i-a adus atâtea voturi afișată în continuare, cu vorbe pacifiste dar care transmiteau un aer de superioritate și aroganță precum cea pe care o are un atlet care a fost defavorizat de arbitru dar care a câștigat și le-a arătat el lor. Într-un final a aterizat în studioul lui Gâdea unde se desfășura o reuniune de familie Antena 3 – USD. Victor Ponta nu a ratat momentul să își asocieze imaginea cu eroul poporului, Mircea Diaconu și l-a felicitat învitându-l să îi ia locul pe scaun fiindcă el este “marele câștigător“.

Și, colac peste pupăză, toată explozia asta de socialism are loc în România când la nivel european PPE-ul a câștigat Alegerile Europarlamentare. Ne pișăm, iar, contra vântului și după ne mirăm că ne stropim.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

1 Comment

Yamasha · May 31, 2014 at 16:11

corect! Dar cine sa ii invete pe aia de la tara cum sa voteze?
Matusi-mea habar n-avea ca sunt alegeri….

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!