Vine vara și, ca în fiecare an „artiștii” noștrii se întrec în piese care să ne facă nopțile la terase cât mai „minunate”. Nu sunt o ascultătoare de muzica românească pop, dance or whatever, dar pentru că la servici ascult radio și pentru că am epuizat playlist-urile celor de la Magic, Smart, Rock Fm … tot butonând am dat peste Impuls Fm.
Un post de radio mișto care difuzează muzică nouă și în general bună, dar pentru că trebuie promovate și talentele autohtone mă trezesc cu versuri de genul:

Vroiam să-ți fac logodna,
Să te duc sus pe muntele Athos,
Dar la cate păcate aveai
Să ne cunune putea doar Capatos

Aaaaa….say what? De ce ai vrea să o duci pe muntele Athos? E Becali undercover? În primul rând pe muntele Athos nu au voie femei (discriminating bastards) și chiar dacă ar avea ce să caute aia acolo că nu sunt mall-uri sau cafenele?
Aparent Connect-R a avut o perioadă de hibernare fructuoasă, după ce nu a dormit toată vara trecută și după super piesa „Vedeta mea” vine cuuuuu „Dă-te-n dragostea mea” unde zice el ashea:

Dacă mă vei supară
Mai dă-te-n dragostea mea.
Stii că te voi înjura
Mai dă-te-n dragostea mea.

`ai las-o în….dragostea mea. Pe bune, „mai dă-te-n dragostea mea”??
Singurul lucru bun pe care îl poate aduce piesa asta este o replică a celor de la Paraziții.

Și cum dragostea este un izvor nesecat de inspirație pentru artiști, vine și Andra care ne spune:

Banii n-aduc fericirea
Dar te-ajuta sa intretii iubirea

Mda, adevaru` că o iubire întreținută de bani e visul oricui … și oricum inevitabil va fi bine că e ea acolo chiar dacă inevitabil poate pleca langă o altă jumătate.
Da’ de ce pleacă numa lângă jumătăți? Poate ar trebui să încerce un întreg…
Eh și dacă Andra este o materialistă nu-i problemă că „este” piese și pentru cele care „iubește” sincer, cum e Elena Gheorghe.

Te port în suflet ca un tatuaj
Aș vrea să-l șterg dar înca n-am curaj
Niciun semn niciun sms stau în stres,
Că dragostea-i pe bune nu din interes

Partea proastă e că atunci când ea iubește sincer el se dovedește a fi un dependent care stă cu ea doar pentru a nu fi a altuia… merde

Stii tu ești soarele meu și-mi pasă
Dar chiar nu pot să vin cand vrei acasa
Și daca n-ar fi dependența de privirea ta
Și faptul că ai putea să fii oricând a altuia
Ți-aș lăsa un mesaj că am plecat

Mă intreb și eu cum ne întrebau profii de română după ce citeam o poezie „Oare ce a vrut să spună/ transmită poetul cu aceste versuri?”.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!