Puteți dona și voi. Pe site-ul oficial al campaniei, http://www.brancusiealmeu.ro/, sau pe emag.ro. Pe emag sunt sume predefinite, 25 lei, 100 lei, 500 lei.

Acum, știu că există păreri și păreri. Sunt oameni care susțin campania Guvernului, alții care o înjură și o consideră cerșetorie.
Eu personal cred că suntem exagerați în interpretarea și analiza unui gest minor, până la urmă, din punct de vedere financiar. Au fost atât de multe momente când am aruncat 25 de lei pe tot felul de inutilități încât, simpla pierdere de timp într-un debate, cu mine însumi, despre motivele pentru care aș dona și motivele pentru care nu aș dona pentru Cumințenia Pământului, este mai scumpă decât donația în sine.

Prin cumpărarea statuii se evită scoaterea acesteia din circuitul public şi în acest fel ne asigurăm că avem acces la ea atât noi, cât și copiii noștri. “Cuminţenia pământului”este un bun cultural de patrimoniu, o operă unică la nivel internaţional, care rămâne astfel în proprietatea românilor.

Nu vreți să donați, nu donați, aveți dreptul să alegeți. Dar nu vă mai lăudați cu asta.
Este prima acțiune altfel din partea unui Guvern al României, o schimbare de atitudine pe care mulți am cerut-o. Cei care se lamentează acum pe subiect îmi aduc aminte de:

change-624x517

Nu sunt vreun mare consumator de artă, oricare ar fi ea.
Merg la muzee, văd tablouri celebre, sculpturi cunoscute, unele îmi plac, pe lângă altele trec ca și cum n-ar fi. Dar înțeleg când ceva este de valoare pentru cultura unei nații, fie ea și o piatră și susțin, cel puțin simbolic (sunt 25 de lei, for fuck’s sake!), valorificarea culturală și, de ce nu, financiară a unei creații despre care oameni mult mai mari și mai culți decât mine au spus că este operă de artă.

Pentru cei care vor să investească cei 25 de lei, țineți cont că în urma donației puteți vizita gratuit statuia. Iar dacă nu se strâng banii din contribuții, până la final de campanie (6 mil Euro până la 31 octombrie 2016), sumele sunt restituite.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!