Acesta nu se dorește a fi un articol în care să emit vreo axiomă. Doar voi povesti întâmplarea, din punctul meu de vedere, iar concluziile le trage fiecare. Eu le-am tras, doctorul Alin Chirteș nu va mai fi vreodată implicat în rezolvarea unei probleme de sănătate de-a mea sau a familiei.

În noiembrie 2014 mama s-a operat de hernie de disc la Spitalul Militar, doctorul Alin Chirteș fiind cel care a făcut operația. A stat câteva zile în spital, după aceea recuperare acasă.

După operație, durerile de spate, șold și picior nu au încetat. Primele câteva luni am zis ca poate este normal, sfatul doctorului a fost să ia niște antiinflamatoare. Prin vara lui 2015 a mers chiar 2 săptămâni la Geoagiu Băi unde a urmat tratamente zilnice și fizioterapie, în ideea de a scăpa de dureri. Nu a funcționat. În București a fost într-un program de recuperare special pentru pacienții cu hernie de disc, 2 săptămâni în fiecare seară. Nu a mers nici asta, durerile nu încetau.

Prin toamnă a început să se îngrijoreze și să reia investigațiile. În urma RMN-ului doctorul specialist care a interpretat rezultatul a zis ca are hernie de disc 😯 . Cu RMN-ul a mers înapoi la doctorul Alin Chirteș care i-a spus că are o mică inflamație a operație de anul trecut, i-a prescris antiinflamatoare, iar. N-am mai crezut și a doua oară partea cu inflamația, drept urmare mama a mers la alți 3 doctori pentru păreri. A refăcut RMN-ul la Sanador, interpretat de doctorul Ciurea împreună cu un coleg. A mers la doctorul Șerban din cadrul Spitalului Bagdasar-Arseni și a mai mers la un doctor, recomandare, în Ploiești. Toți 3 i-au spus următorul lucru: rest de hernie de disc de la operația anterioară, cu compresie pe sacul dural, coloană descentrată, vertebră tasată. Operație cu risc major, la microscop, din cauza proximității sacului dural. Riscurile erau de paralizie sau meningită dacă se atingea sacul dural.

S-a operat la Bagdasar-Arseni, 4 ore a durat să rezolve hernia cu risc major, descentrarea coloanei și vertebra cu probleme. I-au flancat coloana cu o cușcă și o tijă cu niște șuruburi pentru a o îndrepta.

Acum întreb și eu, nefiind priceput în ale medicinei. Doctorul Alin Chirteș chiar nu a văzut nimic din toate astea? Înainte de operația din 2014, pe RMN nu se vedea ca este hernia mai complicată? Ok, nu, dar când a tăiat acolo și a văzut cu ochii lui, nu se vedea că o bucată de hernie apasă pe sacul dural? Când a operat hernia nu a văzut că a rămas o bucată acolo (să ne înțelegem, hernia de acum nu a crescut într-un an, era un rest din hernia inițială). Mai mult, în vara lui 2015, când a mers la el cu RMN-ul chiar nu a văzut că este hernie acolo și nu o inflamație? De coloana descentrată nici n-are sens să întreb, nu a zis absolut nimic de asta.

Nu știu cât de greu sau ușor este să vezi toate astea, sunt conștient că nu e ca în filme.
Dar părerea mea este că el a văzut despre ce e vorba chiar la operație, nu s-a băgat fiindcă nu era pregătit de complicația asta (pregătire profesională sau pregătire tehnică, microscop etc). Nu și-a asumat riscul, ceea ce bine a făcut decât să strice mai rău. Dar nu înțeleg de ce a încercat să-și ascundă incompetența profesională/tehnică. De ce nu a spus ce a găsit acolo? Nu a spus nici după operație, nu a spus nici la câteva luni după când s-a dus la el fiindcă avea dureri, nu a spus nici măcar când s-a dus cu RMN-ul în care ceilalți doctori au citit foarte clar. Atitudine de copil de grădiniță, a ignorat-o că poate trece de la sine.

El ca persoană este foarte de treabă, bine dispus și amabil. Dar ca doctor, în cazul meu, dezamăgitor, n-aș mai merge la el sub nicio formă.

Trageți concluziile! Succes, în sistemul nostru de sănătate doctorii sunt o loterie.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

2 Comments

alin chirtes · November 13, 2016 at 19:56

Buna seara
Am citit articolul dvs
nu pot sa spun ca mi-a facut placere… as mintii
Sper ca mama dvs se simte bine
Dr Alin Chirtes

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  Eugen · November 13, 2016 at 20:44

  Buna seara.
  Imi pare rau ca nu v-a facut placere, nici pentru noi nu a fost plăcut să repetăm operația, nici medical și nici financiar.
  Acum, ce să spun, sper că mesajul constructiv a ajuns la dumneavoastră, noi nu mai suntem importanți dar următorii pacienți ai dvs sunt și merită toată atenția și implicarea doctorilor în care își pun încrederea.
  Mama se simte bine acum, mulțumesc.
  Numai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!