Vă spuneam acum ceva timp de Nymphomaniac. Ei bine, aseară am fost la pomul lăudat, Nymphomaniac: Volume I.
Lucrurile stau în felul următor:
Nu este un film porno. Dacă astea vă sunt așteptările, nu vă mai duceți. Nu a durat 3 ore. Au fost doar 2 ore, este varianta cenzurată care rulează la toate cinematografele.
Nu vă duceți la Scala. Este frig și nimic din ce se întâmplă pe ecran nu vă poate încălzi atât de mult încât să nu mai simțiți frigul.

Filmul este o operă și va ajunge un film de referință. Mi-a plăcut cum regizorul creionează profilul psihologic capitol cu capitol. Am apreciat viziunea și modul aparte de a prezenta scenele, felul în care personajele reacționează în momente în care cultura noastră cinematografică ne-ar face să ne așteptăm la cu totul altceva.
Este un film cu scene de sex, da, explicite oarecum. Sunt 3 la număr, din punctul meu de vedere. În rest nimic diferit față de ce am văzut în filme gen Basic Instinct sau Disclosure. Dar intriga și exprimarea regizorului atrag atenția în direcția potrivită. Nu aștepți scenele de sex, aștepți să vezi ce se mai întâmplă cu Joe. Filmul nu m-a șocat, m-a intrigat. Se termină interesant Volumul I și deschide ușa larg pentru Volumul II.

Apropo de asta, am înțeles că în Nymphomaniac: Volume II all hell breaks loose. Abia acum vom afla de ce Joe se consideră o persoană rea. Bring it on!
Nu mai are rost să spun că trebuie să vedeți filmul. De preferat într-o sală de cinema semi-goală, cu oameni care pot aprecia un film bun și care lasă replicile și comentariile de clasa a 10-a acasă.

Un articol bun despre Nymphomaniac: Volume II am citit la Ana-Maria Caia. Aștept cronica ei despre film.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

3 Comments

sorin h · April 3, 2014 at 23:04

Filmul este propagandă pentru feminism ieftin-cretin și pedofilie. Atât. Asta pentru proști. Pentru falșii deștepți – îți bagă cu pumnul în gură chestii intelectuale care sunt atât de subțiri și dislocate față de sensul în sine a ceea ce de fapt se întâmplă pe ecran, încât evidenta prostie a acestor deștepți e dată în vileag aproape instantaneu. Ok, dar pentru cei cu adevărat deștepți ce rămâne? Cred că doar anti propaganda pentru feminism și pedofilie. Oare asta a vrut Lars von Trier? Nu știu, însă sper că da. Căci dacă nu, e și el un soi comun de fals deștept al unei lumi împuțite și în putrefacție.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Eugen · April 3, 2014 at 23:10

Este un punct de vedere. Bine ai venit pe iogen.

Film: Nymphomaniac: Volume II » iogen, cu accent pe i · February 10, 2014 at 11:12

[…] Volumul II. Ce să vă zic, este într-adevăr mai hardcore decât Nymphomaniac: Volume I, așa cum vă spuneam că mă aștept după ce am văzut prima parte. Dar nu exagerat. Conține mai multe scene de sex […]

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!