Twice Born este un film din 2012, cu o notă de 7.4 pe IMDB.

Este povestea unei italience (Gemma – Penélope Cruz), care se întoarce împreună cu fiul ei Pietro, după 16 ani, în Sarajevo, acolo unde și-a trăit povestea de dragoste dar și drama vieții. Filmul începe o cursă între prezent și trecut, cu mai multă atenție pe trecut dar cu focus principal în a desluși prezentul.

În Sarajevo Gemma l-a cunoscut pe Diego, un fotograf american vamaiot, de care s-a îndrăgostit și cu care s-a căsătorit în Italia. Cei doi își doresc un copil foarte tare dar Gemma este sterilă. După ce războiul izbucnește în Bosnia, cei doi își ajută prietenii bosniaci și în același timp caută ajutor pentru problema lor. Lucrurile se complică, Diego moare în război iar Gemma se întoarce în Italia cu un copil (Pietro). Desfășurarea filmului ne arată ce s-a întâmplat de fapt cu 16 ani în urmă, Gemma află și ea adevărul. Pietro nu știe că ea nu este mama lui iar Gemma este nehotărâtă dacă să îi spună sau nu. Dar mai sunt lucruri pe care nici ea nu le știe.

Filmul este bunicel.
Te conectează oarecum la atrocitățile unui război, cel dintre Serbia și Bosnia în cazul de față. Îți arată cum oameni nevinovați suferă pentru niște dobitoci religioși dornici de putere și teritoriu.
Mi-a plăcut felul în care a fost așezat șirul evenimentelor și modul în care se conturează o imagine pas cu pas și totuși abia spre final reușești să închei puzzle-ul.
Nu mi-au plăcut actorii principali. Au jucat bine, dar părerea mea este că Penélope Cruz și Emile Hirsch nu se potrivesc pe un astfel de rol. Dar rămâne să vă dați singuri cu părerea.

Per total Twice Born este un film pe care îl recomand.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!