Mai țineți minte impresia mea despre pagina de Facebook Anti România?
M-am abținut de la remarci și am recomandat un report la Facebook. Ceea ce am făcut și eu.
Primul răspuns de la Facebook a fost următorul:

We reviewed the page you reported for containing hate speech or symbols and found it doesn’t violate our community standard on hate speech.

Acum, nu stau neapărat să judec deciziile lor. Le iau ca atare (cu că aș avea alte opțiuni). Dar a fost puțin ciudat că o pagină care se numește Anti România nu încalcă regulamentul Facebook pentru hate speech, regulament care include în descriere “[…] we do not permit individuals or groups to attack others based on their race, ethnicity, national origin […]“.
După 3 zile am avut o surpriză:

We reviewed the page you reported for containing hate speech or symbols. Since it violated our Community Standards, we removed it.

Acum, nu știu procesul din punctul Facebook de vedere, dar eu presupun că s-au răzgândit deoarece au primit mai multe Report-uri la adresa paginii, nu fiindcă s-a găsit cineva care să mă ia pe mine în serios.
Mulțumesc oricum, pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, tot e bine că au reacționat. Prima impresie, după refuz, a fost că vorbesc degeaba și oricum nu mă bagă nimeni în seamă. M-am înșelat.

Acestea fiind spuse, știe cineva ce/cum se întâmplă lucrurile când este vorba de o pagină raportată? Cine analizează astfel de plângeri? Pagina asta a fost în română/maghiară, altele sunt în diverse limbi. Ca să analizezi un hate speech trebuie să știi limba respectivă. Există vreo inteligență artificială în spate care face treaba automat sau sunt mulți operatori care analizează și decid?


Pointing Finger by gettyimages.com


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!