“Noi am luat decizia de a veni în secolul XXI cu manualele, de a trece la digitalizare. O astfel de reformă deranjează multe interese, unii o să piardă bani și au contestat reforma. Au sprijinitori în politică și în mass-media, că cine are bani are și sprijinitori de cumpărat. Nu știu dacă mai e vreun copil, chiar și de clasa I, care să nu știe să umble pe computer, să nu aibă telefon cu Internet. Nu putem rămâne cu manuale vechi din cauza celor care au bani să cumpere politicieni. Îmi pare rau că au blocat clasa I, dar școala românească are nevoie de o reforma” – Victor Ponta via realitatea.net

Omul ăsta este de-a dreptul periculos. Sincer, eu cred că este bolnav. Bolnav medical, nu în sensul de jignire. Ar fi cea mai simplă și logică explicație dacă ești pus să îi justifici acțiunile.

Incapabilii de la Ministerul Educației n-au fost în stare să fie cu temele făcute la începutul anului școlar, drept urmare manuale pentru clasa I și a II-a nu avem. A cui este vina? În niciun caz a lor. Este vina băsiștilor care se opun reformei și au sprijinitori. Și dacă treaba nu este clară, atunci argumentul decisiv vine imediat după: nu mai sunt copii în România care să nu aibă internet pe telefon. În lumea lui, computere au câte două fiecare, iPad-uri și SmartTV-uri sunt precum pâinea caldă.

De fapt incompetenții de la Minister au organizat o licitație pentru achiziționarea de manuale noi. Licitație care s-a terminat, cum altfel, cu contestații din partea pierzătorilor. Că așa se termină orice licitație organizată de Statul Român. Nu că i-aș condamna pe contestatari, la câte șmecherii se întâmplă la licitații.
Bun, urmează reevaluarea ofertelor și etc etc, astfel au ratat începutul anului școlar. Acum eu stau și mă întreb, nu puteau să organizeze licitația cu o lună mai devreme astfel încât să dea timp și contestațiilor și, la sfârșit, să fie manualele gata când începe școala? Eh, puteau, cum nu, dar necesită puțină inteligență la cel puțin o vită furajeră plătită din bani publici. Și nu este.

Dar o scoate Ponta la capăt pentru votanții retarzi, dă vina pe contestatarii băsiști și hrănește orgoliul parveniților cu inepția că trăim într-o țară în care orice copil are calculator și internet pe mobil. Prostimea înghite, dă din cap aprobator și mai bagă un “Jos Băsescu!“.

Dar eu știu ce s-a întâmplat, Victor Ponta nu a terminat fraza de fapt. Orice copil – de demnitar – are calculator și internet pe mobil…și studiază în străinătate.

 

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!