Domnul Klaus Iohannis, Președintele României, se trezește. Pare să fie un om matinal, așa, după port și vorbă.

Eu îmi pot imagina următoarele.

În Casa Albă a României, domnul Iohannis se duce către zona în care ia micul dejun. O cafea, o măslină, ce preferă. Îmbrăcat lejer, că doar e la el acasă. De prin celelalte camere încep să se trezească și ceilalți locatari ai Cotroceniului, cei din echipa administrativă, consilierii personali, alți oameni politici din echipa Președintelui.

La cafea, un dialog de bun simț poate avea loc.

– Bună dimineața domnilor consilieri, cum ați dormit azi noapte?
– Domnule Președinte, bună dimineața. A fost o noapte agitată în care nu prea am dormit. Aseară s-au întâmplat mai multe lucruri importante pentru România.
– Sigur că da, dar mai întâi să ne bem cafeaua, unde este graba?

Pe la prânz, așa, după ce a terminat de trezit domnul Iohannis.

– Deci, domnule Președinte, programul dumneavoastră este bla bla bla astăzi, aveți niște ieșiri publice iar presa va fi curioasă care este părerea dumneavoastră despre situația ANAF vs. Antene.
– Da sigur domnilor, eu cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită, dacă nu discutabilă.
– Am înțeles. Este o părere bună, pe fond. Dar noi, consilierii dumneavoastră pe diverse probleme printre care și politică internă, considerăm că nu ar trebui să vă exprimați în niciun fel în raport cu această situație, sunteți Președintele României și nu ar trebui să vă coborâți până atât de jos încât să comentați o acțiune a ANAF.
– Domnilor, bine ziceți, de aceea am considerat că sunt suficient de deștept astfel încât să îmi dau seama când nu mă pricep la un lucru și să angajez consilieri. Așa voi face, tac, măcar o dată să fie cu folos.

Rezultatul l-am văzut cu toții. Eu presupun că ori Iohannis nu ascultă de Consilierii Prezidențiali, ori Consilierii Prezidențiali sunt foarte proști. Fiindcă altfel nu-mi pot imagina de ce a ales să vorbească în singurul moment în care trebuia să facă ce știe mai bine: să tacă!

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!