Altfel nu prea înțeleg de ce este total absent din realitatea politică ce ne îngroapă pe zi ce trece din ce în ce mai mult.

De câteva zile ne agităm cu toții cu privire la modificările Codului Penal si la Codului de Procedura Penala propuse de Parlament. Dar doar noi ne agităm, Președintele Iohannis fuse prin Polonia și fuse puțin absent în general.

Victor Ponta și gașca lui de hoți face ce vrea prin Parlament fără nicio rușine și fără nicio frică. Mai mult, PNL-ul tace suspect, modificările fiind de bun augur și pentru hoții de la ei.

Omul Klaus Iohannis poate să se concentreze pe ce vrea. Dar Președintele Klaus Iohannis trebuie să se pună în fața lichelelor din Parlament și să spună Stop!

Eu încă mai sper că planul Președintelui Klaus Iohannis este unul pe termen mediu spre lung și la un moment dat vom vedea și rezultatele muncii elegante pe care o face.
Dar deocamdată tot ce văd este un Guvern și un Parlament scăpat ca vaca în porumb și un Președinte care, în fața unei lovituri fenomenale date Justiției, poate spune după 3 zile doar:

“Dupa parerea mea, lupta anticoruptie trebuie sa continue in toata forta si cu toata forta. Aceste modificari propuse sunt neavenite, am o parere foarte proasta. Si altii au nemultumiri pe care le-au exprimat in spatiul public.” – Klaus Iohannis

Și am sentimentul că peste 4 ani o să îmi pare rău că am sperat și am așteptat ca planul lui Klaus Iohannis să facă fructe.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!