După zeci de apropouri, chiar invitații directe să invit, și-a luat inima în dinți și a zis hotărâtă: “în seara asta vrei să mergem La Plăcinte?” :-).
Și am mers, nu era loc de întors.

La restaurantul de pe Stefan cel Mare.

Frumos înăuntru. Cozy. Canapele dotate cu perne friendly cu fundul. Personalul politicos, elegant. Luminos, curat. Meniul plin de poze, ca să vezi cum arată ce urmează să comanzi.
Plăcintele? Asta am mâncat aseară: plăcintă cu brânză de vaci și oi, învârtită cu carne de porc și smântână, învârtită cu carne de pui și ciuperci.
Cel mai mult mi-a plăcut cea cu carne de porc și smântână.

Bune, nu zic nu. Plăcinte așa cum le spune numele. Nu merdenele.
Treaba este că, dacă ești obișnuit cu luxul așa cum sunt eu, crescut la țară cu bunicii, la coada vacii și cu oile pe câmp, desculț prin țărână și cu picioarele pe sobă iarna, te înveți cu gustul unei plăcinte așa cum trebuie să fie, făcută la cuptorul de lut ars din curte. Cu brânză, cu dovleac, cu mere, cu de toate, cu ce făcea bunică-mea.

Și când te duci La Plăcinte îți dai seama că ei nu au făcut decât să se apropie foarte mult de gustul unei plăcinte autentice.
Nimic special. Și asta e de bine.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!