Șacalii încep să iasă din umbră, au simțit miros de sânge și caută prada.

Răspenelistul ăsta, trădătorul de serviciu și curva politică a lui Ponta, ne face un număr de magie. Sau încearcă cel puțin. Arată mâna stângă și ne golește buzunarele cu dreapta.

Iese cu declarația asta. Momentul perfect pentru a-și face gura mincinoasă auzită. Nu este primul care vorbește, fiindcă nu are cohones să ia cuvântul când toți se ascund prin găurile lor de șobolani. Deviază atenția de la momentul prezentului, când nimeni nu dă doi bani pe componența noului Guvern și el pleacă de la trei pași mai încolo.

Urmare a tragediei care s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute…”

Tragedia, da, o menționez, îmi pare rău, etc…Ah, să îi lăudăm responsabilitatea partenerului de coaliție că doar sunt cu ei în aceeași barcă.

Discuția pe care am avut-o cu colegii mei ne-a dus la constatarea că actuala majoritate rămâne în actuala alcătuire

Alcătuirea acestei fraze este dobitoacă. Dar nu suntem la lecția de limba română. Omul stabilește clar ancora în jurul căreia ne putem imagina lucrurile. Actuala coaliție este playground-ul, nici să nu ne treacă prin cap altceva. Vrea ca lucrurile să se întâmple rapid, ca să “încheiem această situație care este una de criză politică majoră”. Păi asta este ideea bă, să nu încheiem situația tot cu voi, nu mai da cu fum.

Nu sunt de părere că alegerile anticipate ar reprezenta o soluție pentru că ar însemna o perioadă de instabilitate și de nefuncționalitate, un blocaj la nivelul Guvernului

Instabilitate? Nefuncționalitate? Când ați fost voi funcționabili și stabili? O mai spun o dată, poate pricepi, noi vrem ca voi toți să plecați. Ponta a fost doar un bullet pe lista noastră, voi toți sunteți lista completă. Nu te insinua ca fără responsabilitate, că nu ești virgin, neprihănitule. Ești la fel de uzat precum preafericitul, rupt în gură pe toate găurile.

„Teoretic se poate orice variantă. Fie un premier din partea PSD, fie un premier din partea Coaliției”, a mai spus politicianul.

Termină în formă, foarte clar. Orice variantă, dar menționează doar două. Ne dă, bonom, libertate de alegere și flexibilitate, dar ne stabilește subtil granițele în care ne putem desfășura. Faceți ce vreți, dar cu acordul meu. Puteți merge pe orice drum doriți, fie pe aici, fie pe acolo. Puteți picta cu orice culoare doriți, fie roșu, fie albastru.

Motivul indirect dar la fel de important, terenul pentru pasul doi, este afirmarea disponibilității lui pentru poziția de Prim Ministru. Ridică mâna, atrage atenția, se autopropune fără a se menționa direct. Ține focul în jurul lui, să se asigure că nu se stinge fără știrea lui, dar nici să nu-l ardă. Un șacal care ne ia de proști cu declarații bine pregătite dinainte și un target foarte clar, pe care îl ține în umbră. Momentan creează contextul.

Jet!