Recunosc că am fost surprins de încercarea unui oarecare de phishing pe Linkedin. Nu mă așteptam să fiu contactat chiar acolo cu astfel de idei.
Într-o dimineață primesc invitație pe Linkedin de la un anume Issa Bayaro, Equity Chambers Law Firm at Equity Chambers Law Firm. Omul din Republica Benin, Africa. Surprins, dar curios, am dat accept. Mă întrebam ce vrea un beninez din middleoffuckingnowhere cu mine.

Am aflat repede, după-amiază am primit următorul mesaj de la el.

linkedin phishing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

So, care vrea $4.25 mil să îl contacteze pe domnul Bayaro, eu n-am nevoie, sunt bogat. Deși inițial am vrut să îi răspund cu niște date inventate și o adresă de email doar ca să văd care este următorul pas în abordare. N-am apucat, astăzi contul de Linkedin este închis. Păcat, puteam să mă îmbogățesc cu încă o țeapă.

Am fost surprins de abordarea pe Linkedin deoarece am impresia că nu orice pițiponc retardat, specia Hi5, are cont și pe Linkedin. N-are ce să facă cu el. Drept urmare, dacă sunt oameni mai inteligenți pe aici înseamnă că încercările de phishing nu prea au succes. Drept urmare nu avea sens să încerce talentatul nostru. O dovadă clară de biți irosiți, nu mai bine încearcă pe Facebook? Acolo sunt destule specimene destul de retarde și dornice de o m#!e, virtuală.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!