Victor Ponta și Gabriel Oprea au premiat polițiștii de frontieră ai anului.

Îmi aduc aminte de experimentul lui Harry Harlow, despre cultura corporației. Aici corporația este România.
Ca să înțelegeți mai bine, unul dintre cei doi câștigători a fost desemnat politistul anului de frontieră pentru că a refuzat o mită de 50.000. În România se premiază o atitudine care în alte țări este ceva normal.

Mesajul transmis care este? Atitudinea de a accepta mita este ceva normal, dacă o refuzi te premiem pentru ceva extraordinar. Și mesajul ăsta se cultivă generațiilor tinere.

N-ar fi mai eficient, în loc să premieze pe cei care nu iau mită să îi bage la pușcărie pe cei care iau? Motivațional vorbind, premierea nu și-o vor dori 90% dintre polițiști, se pișă pe ea, deci nu vor depune niciun efort să ajungă în această normalitate. În schimb, 100% dintre ei nu vor dori să ajungă la pușcărie. Deci vor depune toate eforturile să fie corecți.

Pot să fac și o schiță pentru domnul Ponta, pe care să o înțeleagă și să o preia prin prezentări, dacă dorește.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!