post-it-logo
Postul Mare este o luptă a omului cu răul din el însuși, o jertfă adusă lui Dumnezeu, spre redobândirea la final, în Înviere, a comuniunii cu El.
Nu se cuvine să postești numai cu gura, ci și cu ochii, cu auzul, cu picioarele, cu mâinile și cu toate mădularele trupului tau.

O să încerc să păstrez aceste rânduri în limitele bunului simț, din respect pentru prietenii mei care sunt credincioși și în general pentru toată lumea.

Nu înțeleg postul. Nici nu trebuie, probabil, nefiind în grupul target al lui Dumnezeu. Știu ce înseamnă din punct de vedere religios, în mare, nu sunt doctor în domeniu.

Ce nu înțeleg de fapt este ipocrizia majorității.
În afara postului toată lumea face de toate. Shaorme, certuri, sex, înjurături, băutură, țigări, droguri, sex din nou.
Când vine postul toți își descoperă brusc latura spirituală și încearcă să își anuleze toate păcatele cu 49 de zile de rețineri.
Multora nici asta nu le iese.
E ca și cum poți activa de câteva ori pe an un “get out of hell free card”, iar în rest fuck’em all c-am asigurare.

Mulți zic că este un moment potrivit să își mai purifice corpul, să facă o cură de detoxifiere.
Dar de ce momentul ăsta nu este bun și în iulie? Sau în general?

O prietenă bună îmi spunea că ar trebui să mă documentez mai bine, să citesc mai mult, să înteleg religia și biserica înainte de a mă exprima categoric în direcția opusă.
Are dreptate, din punctul ei de vedere 🙂

Drept urmare mă opresc aici și îmi cer scuze celor care s-au simțit incluși în majoritatea de mai sus. Nu neg intenția.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

2 Comments

magosz · March 28, 2013 at 12:36

Dintr-un punct de vedere propriu si personal, consider ca alegerea este a fiecaruia in parte – wether they want or not to choose this path – intradevar, poate ce zgarie mai rau pe ochi este ipocrizia oamenilor in ceea ce priveste acest moment, cand 89% dintre romani au parte de o revelatie si devin mai buni pentru (exact cum ai zis si tu) 49 de zile. Well, at least in mintea lor.

Consider ca alegerea este a fiecaruia, poti alege sa faci asta in orice zi din an sau moment din viata ta, fara sa astepti o ocazie speciala 🙂

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Alin Daniel Constantin · March 28, 2013 at 13:26

Ai o mare dreptate in tot ceea ce ai spus… din punctul meu de vedere, chiar daca as avea convingerea ca “asa e bine” si ca “asa trebuie” sincer nu as putea sa tin un post “ca la carte”.

In primul rand stilul de viata al multora dintre noi impune o alimentatie destul de bogata in proteine, glucide si toate enzimele pozibile si imaposibile. “Cata frunza, cata iarba” sa pot manca eu pentru a putea sa supravietuiesc si sa mai dau si randament ?!?!?

In al doilea rand, se zice ca postul impune si abstinenta de la lucrurile “malefice” din viata noastra. Daca sexul e interzis, de ce Dumnezeu ne-a dat posibilitatea sa il practicam ?!?!? Si mai mult decat atat te face sa te simti si bine si iti mai aduce un strop de relaxare dupa o zi incarcata. Si in legatura cu “pacatuitul cu ochii” chiar nu as avea cum sa evit chestia asta chiar daca as fii mai catolic decat Papa… spre exemplu daca ma duc pana la paine vad o groaza de “jumatati de funduri” aproximativ goale iar daca 2 astfel de jumatati ma iau prin surprindere si imi sar fix in fata clar e imposibil sa evit scanarea acestora…. IT’S NOT MY FAULT…

“Cuvântul Dumnezeu nu este nimic altceva pentru mine decât expresia şi produsul slăbiciunii umane. Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, în orice caz, destul de copilăreşti. Niciun fel de interpretare, indiferent cât de subtilă, nu-mi poate schimba opinia.” Eric Gutkind

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!