Niște nesimțiți.

Oamenii cu nevoi speciale se numesc handicapați. Medical vorbind. Nu-mi permit să îi fac handicapați pe primari, nici măcar peiorativ, fiindcă jignesc oamenii care chiar au un handicap.

În doar două zile am reținut câteva exemple de primari care vor să primească pensii speciale.

Primul, cazul lui Boșcodeală de la Buzău. Comunistul ăsta PSD-ist este primar la Buzău din 1996! 1996!! Adică de 20 de ani! Nimeni, în 20 de ani, nu a putut să îl dea jos de unde s-a cocoțat. Nici nu are sens să îi facem decontul cu ce a făcut și ce nu a făcut, strict din punct de vedere democratic nu este normal ca, vreme de 20 de ani, același om să conducă o urbe. De ce credeți că un Președinte de țară nu are voie mai mult de 2 mandate consecutive? Fiindcă riscă, printre altele, să se transforme într-o dictatură țara respectivă, respectivul om având tot timpul din lume și toate frâiele puterii ca să-și organizeze lucrurile astfel încât să nu mai plece niciodată de pe poziție.
Cam asta a făcut Boșcodeală la Buzău. Este zeu pe plantație, stăpân de sclavi, el lider maximo, nimeni nu îi poate face nimic fiindcă, în 20 de ani, are la degetul mic toate instituțiile locale. O simplă campanie electorală este imposibil de derulat pentru un alt candidat la Primărie. Oamenii din Buzău nu aud de altcineva, d’apăi să-l și voteze.
Ce este acest primar care vrea pensie specială? Un libidinos corupt. Noi ar trebui acum să îi dăm bani pentru că nu a făcut nimic la Buzău vreme de 20 de ani, pentru că fute curve prin hoteluri, pentru că fură terenuri prin Buzău sau pentru că delapidează fonduri din bugetul local?

Al doilea caz este cel prezentat de Moise Guran aseară la Biziday. Înregistrarea emisiunii este aici, minutul 29:40.
Pe scurt, doi primari își pasează mingea de la unul la altul, și niște copii suferă. Primarii ăștia doi, Marian Răducan din comuna Șișești și Andronie Grigore din comuna Ilovăț, nu-s în stare să organizeze un amărât de microbuz pentru copiii ăia, deși părinții sunt dispuși să plătească din buzunarul propriu. Copiii sunt nevoiți să meargă 3 km pe jos, prin pădure, prin ger, dimineața la 6, fiindcă doi dobitoci nu-s în stare să-și facă treaba pentru care au fost aleși, și anume să administreze.
Și acum vor pensii speciale, pentru incompetență și prostie. Jet!

Al treilea caz este arhicunoscutul Sorin Oprescu. Cocalarul șef al Bucureștiului, domnul , dacă nu este condamnat definitiv (sau nu moare până atunci), vrea să primească aproximativ 4000 lei brut pe lună pensie specială pentru că a distrus orașul și pentru că l-a transformat în tarlaua lu’ mă-sa.

Ar mai fi câteva nume sonore care pot primi pensii speciale, zic doar Marian Vanghelie, Radu Mazăre, Traian Băsescu, Nicușor Constantinescu sau Liviu Dragnea. Toți pe merit, îneca-s-ar toți cu prima pâine cumpărată din banii ăia.

Dar câte cazuri necunoscute sunt, prin comune uitate de lume, unde primarii au făcut din urbea locală propriul lor business și unde fură ca în codru, unde își angajează rudele și rudele rudelor și prietenii rudelor rudelor și fură terenuri și fac afaceri personale cu bugetul local și nu fac nimic pentru comuna lor.

Care mai știe astfel de primari speciali?

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!