Să stabilim de la început părerea mea:

  • dacă vrei să dansezi, în timp ce bei ceva, te duci într-un club.
  • dacă nu vrei să dansezi, dar să bei ceva și să stai de vorbă, te duci într-un pub.

General vorbind. Fiindcă au și frați. Pub mai este și bar, club mai este și discotecă. Cu mici diferențe de nuanță.

Buuun.
De ce pub-urile sunt cluburi wannabe mai nou?
Dacă mă duc într-un pub cu prietenii, care nu are ring de dans, sunt doar mese, scaune și culoare să circule chelnerii, de ce organizatorii de acolo simt nevoia să dea muzica la fel de tare ca în club. Nu este logic faptul că dacă m-am dus acolo și sunt cu mai mulți la masă vreau să și vorbesc cu ei? Dacă voiam să nu îi aud mă duceam în club. Sau nu mă vedeam cu ei. Dar m-am dus în pub, vreau să beau ceva și să vorbesc cu prietenii mei. Nu să țip la ei. Pare simplu și de bun simț.

Dar nu, la noi pub-urile sunt niște cluburi wannabies.
Drept urmare într-o locație de 50 mp, cu 10 mese și loc de abia merge chelnerița, oamenii pun niște boxe mari lângă mese și dau volumul la muzică de tremură paharul pe masă.

Încerc pe cât pot să găsesc logica din spatele fenomenului. Să nu mă transform în ăla depășit care nu înțelege noua generație. Dar ce e de înțeles în asta? Sunt atât de dobitoci puștii din ziua de azi încât nu au ce vorbi unul cu altul și preferă să stea la masă cu o bere în față și să se uite în gol? Că sigur nu au cum să aprecieze durerea în gât și faptul că a doua zi ești răgușit de parcă ai fost pe stadion.

E simplu.
Vreau haos fonic mă duc în club.
Vreau să socializez cu prietenii la o bere într-o atmosferă plăcută cu muzică suficient de tare încât să putem vorbi, mă duc în pub/bar/cafe gen Storage Room. Unde de altfel chiar îmi place și mă simt bine … până îi apucă nebunia cu muzica.

Da, știu, nu e prima dată când ating subiectul barurilor din Centrul Vechi care se cred cluburi. Dar cine știe, poate din vorbă în vorbă ajunge la vreo ureche de patronaș de pub care și bagă în seamă feedback-ul clienților.
Visez?

Categories: Day by Day

Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!