La mulți ani!

Începe un an foarte interesant pentru mine, poate cel mai important an din viața mea de până acum  😉

De ceva ani a început să prindă și la români conceptul de rezoluții pe noul an. Vine din mediul corporatist, trasarea în cadrul evaluărilor de sfârșit de an a unor targeturi, împreună cu managementul, care vor fi urmăribile.

Conceptul este simplu și se învârte (glumind) în jurul ideii:

1)  să nu gândești
2) dacă gândești, să nu spui
3) dacă spui, să nu scrii
4) dacă scrii, să nu semnezi
5) dacă semnezi, să nu te miri! 🙂

Este, de fapt, o conștientizare a unor lucruri pe care ți le dorești. Obiective SMART, măsurabile și urmăribile. Dacă îți dorești un lucru este mult mai sigur că se va întâmpla dacă îl și spui. Dacă îl mai și scrii undeva atunci l-ai făcut urmăribil. Conform efectului Pygmalion, așteptările înalte duc la performanțe crescute. Mai pe românește, astrele se aliniază astfel încât obiectivul tău să se îndeplinească, atâta timp cât l-ai stabilit clar.

Tot din mediul de business, concluzia acceptată pe baza experienței este că obiectivele cele mai realizabile sunt în număr de 3.
3 dar bune, challenging 🙂

So, v-ați setat obiectivele pe 2016? Ceva interesant? Scrieți-le, le conștientizați mai bine, le realizați mai eficient.

La Mulți ani! Un an nou cel mai bun!


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!