Nu râdeți, chiar este nevoie de un HowTo pentru operațiunea asta. Nu este atât de simplu.

Un RMN costă în jur de 500 lei, plus sau minus, depinde de unde vrei să îl faci. Majoritatea abonamentelor la clinicile private nu îl includ gratuit. Eventual 20% reducere, sau un număr de RMN-uri pe an per companie.
Dar există posibilitatea de a face RMN pe asigurarea medicală obligatorie. Doar că în sistemul public ori este aparatul de RMN stricat, ori te programează undeva peste 2 luni fiindcă sunt full, ori nu mai au fonduri. 

Sunt clinici private care lucrează cu CNAS unde poți face RMN, Medlife și Sanador sunt pe listă. Sanadorul înțeleg că face în principal noaptea RMN decontat de CNAS, Medlife face doar la clinica Favorit.

Și astfel am ajuns la învățămintele mele. Am vrut să-mi fac la Medlife. Nu am reușit după ce am făcut un drum în Policlinică și două la Clinica din Favorit.
Hai să vă explic ce trebuie să aveți și cum, pentru a nu vă plimba ca mine degeaba.

În primul rând aveți nevoie de un bilet de trimitere de la un medic specialist din cadrul sistemului public. Adică de la un spital de stat. În cazul meu specialitatea este ortopedia. Am nevoie de un RMN la genunchiul drept. Eu am fost la Medlife la Ortopedie și plănuiesc să continui investigațiile acolo, mai puțin RMN-ul care m-ar costa 560 lei. Nu este suficientă trimiterea de la medicul ortoped Medlife, aveți nevoie de o trimitere de la stat pentru a face RMN decontat de  CNAS.

Bun. Prima dată m-am dus la RMN, din păcate, doar cu trimiterea de la Medlife. Nu mi-a zis nimeni că mi-ar trebui altceva, domnișoarele care răspund la telefon la Medlife și care fac programări sunt ca ruleta rusească. Riști oricând să dai peste cineva care habar n-are ce are de făcut.

După primul refuz m-am prezentat la Spitalul Militar, la un ortoped, pentru a primi trimiterea mult dorită. Cea de mai jos. Cu hârtia în mână am sunat iar la Medlife pentru programare. Iar am găsit loc foarte repede, este destul de liber la ei se pare, probabil fiindcă refuză pe mulți ca mine. Dar iar m-am dus degeaba. De data asta am aflat că trimiterea mea este prin Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești. Casa de Asigurări OPSNAJ, pe scurt. WhateverTheFuckThatMeans. Se pare că mai există Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, CASMB pe scurt. Eu asigurat sunt la CASMB, dar trimiterea a venit prin OPSNAJ. Și Medlife nu lucrează cu OPSNAJ, lucrează doar cu CASMB. Dar nu s-au gândit să mă întrebe când am făcut programarea. Detalii.

Acum am găsit o altă clinică privată, mai mică, ce lucrează prin OPSNAJ, pe nume Hiperdia. Au fost foarte ok, am sunat, nu mai aveau locuri prea curând dar mi-au spus că mă sună dacă se anulează vreo programare. M-au sunat seara și m-au programat peste 3 zile. Am fost, m-au scanat, mi-au dat CD-ul și scan-ul și peste câteva zile am primit pe mail interpretarea din partea unui medic.

Per total, dacă stau să mă gândesc, cu toate plimbările astea oricum este mai rapid decât dacă aș dori să fac RMN în sistemul public. La Spitalul Municipal (adică ăla mare-mare, Universitar, de la Eroilor) singurul aparat pentru RMN este stricat de câteva luni. Și fără preconizări că va fi reparat prea curând.

Pe scurt, sfaturile:

 • să aveți o trimitere precum cea de mai jos, de la un medic specialist din sistemul public de sănătate
 • să vă asigurați că operatorul privat unde vreți să faceți RMN lucrează cu Casa de Asigurări menționată în zona Unitate medicală de pe biletul de trimitere
 • succes și răbdare

Bilet trimitere RMN


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

20 Comments

alex · February 18, 2015 at 22:59

Hey, foarte utile informatiile. La Hiperdia este acoperit integral de CAS acest RMN? Sau ai mai platit ceva?

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  Eugen · February 18, 2015 at 23:28

  Salut, merci de apreciere. N-am plătit absolut nimic, este acoperit integral.

   Inna · November 12, 2016 at 19:15

   Vorbim despre hiperdia din arad cumva

   Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

    Eugen · November 12, 2016 at 23:23

    Nu, Hiperdia Bucuresti, undeva pe la Iancului-Pantelimon

alex · February 19, 2015 at 08:43

Multumesc pentru info. Urmeaza sa merg si eu la Hiperdia pentru un RMN cerebral dar dr specialiat m-a trimis special la ei, ba chiar mi-a dat si un nr de contact de acolo. Am reusit sa ma programez pentru martie caci in februarie nu mai au fonduri, spun ei.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  Eugen · February 19, 2015 at 10:53

  Succes! Și mie mi-a dat doctorul un nr de contact de la Hiperdia. În cazul meu am avut noroc și am intrat mai repede cu programarea datorită unei anulări.

Oana · July 24, 2015 at 20:55

Buna ziua! Am si eu o programare pt un rmn la Hyperdia nu sunt din Bucuresti si as vrea sa stiu ce anume imi trebuie pt acesta mai exact? Adeverinta de la specialist o pot lua de la mine din oras respectiv Targoviste? Sau cum sa procedez? Multumesc mult de lamurire!

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  Eugen · July 24, 2015 at 22:33

  Bună Oana,
  Nu știu oficial, dar fiind o clinică privată nu văd de ce nu ar lucra cu asigurați din afara Bucureștiului.
  Cel mai sigur întrebi la ei la call center.
  Când te prezinți la programare ai nevoie de trimiterea de la medicul specialist si un act de identitate. Când am fost eu nu era cardul de sănătate în vigoare.
  Sper că te-am ajutat.

paul nanian · September 1, 2015 at 10:06

eu am sunat la Hyperdia si mi au spus ca au programari inclusiv pt luna decembrie, deci toata mizeria asta cu rmn pe mine incepe sa ma enerveze la maxim.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  Eugen · September 1, 2015 at 21:09

  Ce să zic, probabil fiindcă sunt ok au clienți mulți. Poate ai noroc și se anulează vreo programare mai repede și întri tu…Succes!

delia · October 1, 2015 at 18:44

Putem sa-i bagam undeva pe toti, zeci de aparate care stau degeaba si care au costat si 1 milion de euro au fost achizitionate din banii nostrii si stau degeaba. Pe aceasta cale multumim si ii informez pe cei care vor radiografie la policlinica Masina de paine via sos Colentina sa-si ia gandul, la registratira mi s-a spus ca s-ar putea sa aibe ceva bonuri saptamana viitoare, eu am platit ani de zile taxe asa ca fack in sistem.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Aida · July 2, 2016 at 18:45

si eu a trebuit sa fac Rmn tot la genunchiul drept. Am urmat aceeasi pasi si am facut Rmn la Spitalul Militar unde am fost programata peste 3 luni. Ghinionul meu acum e ca trebuie sa il repet cu subtanta de contrast si ghici ce! Nu am pot sa mai fac gratuit decat peste 6 luni….

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Ioana · December 16, 2016 at 10:40

Multumesc pentru articol, Hiperdia sunt minunati, tocmai am facut programare pentru ianuarie cand multe alte clinici la care am sunat mi-au spus ca nu se poate nici macar in februarie.

Insa cu biletul de trimitere te contrazic putin, eu am biletul de la privat, arata exact la fel cu cel postat in articol si consultatia neurologica a fost tot la privat, decontata prin CASMB. Medicul de familie al meu e tot la privat.

Toate cele bune si sanatate tuturor.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  Eugen · December 16, 2016 at 11:31

  Cu placere.
  Nu ma contrazici, ma completezi 🙂
  Medicul, daca are contract cu CASMB, poate da trimiteri prin CAS si din privat.
  E ca si cum te-ar chema la spitalul de stat sa iti dea trimiterea, doar ca te scuteste de drum.

Mirel · January 20, 2017 at 17:46

Buna seara, cum se strica aceasta aparatura atat de necesara, numai in spitale de stat, la particular insa functioneaza perfect.
Conflictul asta de interese al medicilor “smecheri” a facut si are sa mai faca victime.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  john · February 14, 2017 at 11:59

  Initiatorul acestui blog ,a avut mare noroc cu aceasta clinica Hirpedia, azi a sunat…numai aveau locuri…..iar seara a fost sunat .. si gata ..maine a facut RMN ul..mare si dubios noroc.?!!!!
  E adevarat ca au trecut 4 ani de cand l a fondat.Sa se fi” umplut” in acest interval, aceasta clinica ,incat acum ne spune ca trebuie asteptat intre 6-8 luni pe liste pana sa ti vina randul la un RMN decontat prin OBSNAS ?!! Ca imediat, daca platesti, sa te programeze de urgenta?!
  Cumva, blogul initiat de EUGEN pare sa sa fi fost special creaat ca si RECLAMA.
  E numai o parere, incercati si verificati ,mie asa mi s a intamplat.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

   Eugen · April 9, 2017 at 21:34

   Fuck, John, m-ai prins.
   Cumva tu crezi că Soroș a plătit protestatarii antiOUG13? 😐

Alex · May 8, 2017 at 13:11

Am sunat si eu azi la Hiperdia si tot asa, mai peste cateva luni se gaseste un loc :(((

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  Eugen · May 8, 2017 at 21:07

  Tot astăzi, Regina Maria anunță că nu au fonduri pentru imagistică prin CAS.

XYZ · May 22, 2017 at 22:39

Da, se pare ca trebuie sa te puna pe o lista de asteptare… iar perioada de asteptare e estimata in luni de zile…

Si nici nu pot sa iti spuna exact data primei disponibilitati pentru efectuarea unei investigatii RMN prin decontare CNAS.

Am sunat la Hiperdia, Regina Maria si MedLife si toti mi-au spus ca trebuie asteptat…

La MedLife nici macar nu poti sa faci programare online, trebuie sa mergi fizic la o clinica a lor cu trimiterea de la medic.

Daca vrei sa faci RMN, cu plata e cel mai rapid, adica se gaseste loc imediat in urmatoarele 3 zile.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!