După traseul de mai mult de 3000 km prin Serbia, Muntenegru și Croația, sper să vă ajute câteva informații din experiența mea.

Traseul: București – Kotor, Muntenegru – Dubrovnik, Croația – Insula Vis, Croația – Plitvice Lakes, Croația – București


hartă road trip – Google Maps

Date tehnice:
Mașina este un Fiat Grande Punto 1.2 benzina, 66 CP. Am fost 2 pasageri.

Total km

Consum mediu Viteza medie Total timp condus

 

 

 

         

Taxe de drum:

Bulgaria: trebuie vignetă, se cumpără pe 7 zile minim. Dacă aveți leva sau euro luați de la o gheretă imediat după vamă (cucoana de acolo nu știe o boabă de engleză sau română). Se poate lua și de la o benzinărie la 5 minute de vamă. Vă recomand să luați chiar dacă mergeți foarte puțin prin Bulgaria. Pe lângă faptul că așa trebuie, la ieșire spre Serbia se cere vigneta.
Serbia: se plătește doar autostrada, sistem cu tichet luat la intrare și plata la ieșire. De la intrare în țară până după Belgrad unde am ieșit de pe autostradă spre România m-a costat 520 dinari.
Muntenegru: nu au taxe de drum, nu au autostrăzi.
Croația: se plătește doar autostrada, sistem cu tichet luat la intrare și plata la ieșire. Din Zagreb până la ieșire din Croația spre Belgrad m-a costat 129 kuna.

Intrarea în oricare din aceste țări se poate face cu buletinul. Bulgaria și Croația sunt în UE, Serbia și Muntenegru nu.
Despre contract de comodat aflați experiența mea în articolul de acum 2 săptămâni.
Despre recomandări de cazare pe unde am stat am povestit în fiecare episod din #honeymoon: Kotor, Dubrovnik, Insula Vis, Plitvice. Pentru mai multe detalii mă puteți întreba.

Drum bun și distracție plăcută.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!