Acum câteva zile înnebunise lumea cu Rayban România.
Like-uri pe bandă rulantă la o pagină de căcat. Apropo, vă recomand să verificați dacă nu cumva ați dat Like paginii și nici măcar nu știți. Câțiva prieteni din listă au reacționat la articolul meu și au realizat că apărea ca Liked pagina dar ei nu dăduseră niciodată. Înțeleg că au cumpărat niște Like-uri băieții, nu știu exact cum funcționează dar se pare că le-au furat de fapt.

Astăzi revin cu alți mizerabili de pe Facebook.
romanasii

 

 

 

 

Romanasii îi cheamă, au un hoax pe Facebook, site-ul este www.romanii.info. O porcărie, un fel de tare.ro sau ce plm mai există de video sharing.
Nu știu dacă ați observat, dar tot mai mulți oameni dau Like la niște bancuri, cu Bulă de cele mai multe ori.
Îți apare pe wall că xulescu a dat Like la bancul ăla. Dacă te mănâncă în cur să vezi și tu bancul și dai click pe link, iată ce rulează în spatele link-ului:

http://www.romanii.info/bula-la-scoala-se-scarpina-in-cap/?fb_action_ids=747882095244834&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map
=%7B%22747882095244834%22%3A727490560618356%7D&action_type_map=%7B%22747882095244
834%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Nu-s expert în scripting, dar nu este rocket science. Vede toată lumea că nu este un simplu link către articolul bula-la-scoala-se-scarpina-in-cap, da?
Aveți idee cam ce face fb_action_ids…sau fb_action_types=og.likes? Nu-i nimic, nici eu, dar pot presupune că face pe Facebook ceva îl locul utilizatorului. În practică apare că ați dat like la bancul ăla de căcat.
Și mai departe un alt curios din lista voastră face același lucru. Și mai departe… v-ați prins.


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

4 Comments

Dan Pandrea · March 14, 2014 at 11:32

E simpla metoda: ei ascund butonul de like sub cel de Close, in momentul in care apare pagina de “Da-ne Like”. Tu crezi ca ai inchis pagina, dar de fapt le dai lor like.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  iogen · March 14, 2014 at 11:40

  Eu sunt curios dacă merită.
  Ce obțin pe termen lung? Mi-e greu să cred că fidelizează publicul cu acțiuni d-astea de căcat. Nu fac decât să genereze scârbă pentru site-ul lor, din punctul meu de vedere.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

CrD · March 14, 2014 at 20:36

Vezi? Nu mai bine traiesti fara facebook? Mie, din exterior (nu am cont), mi se pare ca fb e super-comercial, intr-un fel sau altul, in ciuda a tot ceea ce sutinea fondatorul la conceptie… Sa vedem cat dureaza cu noua achizitie whatsapp pana va fi stricata.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  iogen · March 18, 2014 at 18:04

  Nu tot ce este comercial este și ‘rău’. Poți avea controlul profilului de Facebook, dacă ții neapărat, prin setări…încă.

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!