Știați că numărul total de bombe nucleare în lume este de 17.000?

Apropo de conflictul mocnit care este la modă dintre Rusia și SUA/NATO pe tema Crimeea/Ucraina 🙂
Din astea 17.000, doar aproximativ 10.000 sunt active și în jur de 4000 operaționale, restul fiind în proces de demontare și distrugere.
Rusia și SUA au fiecare aproximativ 4.500 de focoase nucleare. Restul țărilor care dețin armament nuclear sunt Franța, China, Marea Britanie, Israel, Pakistan, India și Coreea de Nord. Statele Unite au cea mai transparentă atitudine în ceea ce privește informațiile despre ce capabilități nucleare deține, în vreme ce Coreea de Nord este cea mai non-transparentă (duh!).

În aceeași idee, cea mai puternică bombă nucleară a fost detonată de Rusia Sovietică în anul 1961, denumită “Tsar bomba“. Bomba a avut 50 megatione de TNT, a fost de 2.500 de ori mai puternică decât cea de la Nagasaki. Detonarea a avut loc în arhipelagul Oceanului Arctic.

Deși capacitatea nucleară a fiecărei țări a scăzut în comparație cu nivelul la care se afla în timpul Războiului Rece, în continuare statele care dețin arme nucleare continuă să investească în tehnologie nouă pentru modernizarea armelor și nu par dornice să renunțe complet prea curând la armamentul nuclear. Omenirea asta este atât de proastă încât se va distruge singură, sunt sigur. Peste sute sau poate mii de ani, dar este inevitabil.

More & more

Categories: Știați că

Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

4 Comments

Stefan · March 4, 2014 at 15:38

Nu cred ca dureaza asa mult pana ne distrugem singuri.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  iogen · March 4, 2014 at 17:19

  Păstrând ideea lui Radu Stroe, măcar să nu fie în mandatul meu 😛

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

CrD · March 4, 2014 at 16:39

Interesant ar fi sa mai scoata si ucrainienii din maneca vreo cateva focoase. Asa, “uitate” prin vre-un siloz…

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  iogen · March 4, 2014 at 17:17

  Să nu le detoneze rușii direct la sursă 🙂

  Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!