Știați că în Beauvais se află cea mai înaltă catedrală din lume?

În Beauvais aterizează zborurile low cost către Paris, deci localitatea este cunoscută mai mult pentru acest lucru.
Dar tot în Beauvais există catedrala cea mai înaltă din lume. Mai este cunoscută drept catedrala care nu a fost terminată niciodată. În lunga istorie care începe în 1225  catedrala din Beauvais a trecut prin mai multe perioade de renovare, dar până în prezent lucrările de renovare/reconstrucție nu au fost terminate. Și nici nu se preconizează că vor fi prea curând.

Catedrala are bolta deasupra altarului la 47 de metri înălțime, deși nu are turn și naos. Asta dacă va fi vreodată terminată.

[Update] Conform Wikipedia catedrala din Köln ar fi mai înaltă, având 157,4 m, față de cei 153 m înălțimea celei din Beauvais. Dar asta este probabil măsurătoarea făcută fără să se ia în considerare turnul dărâmat și care nu a fost reconstruit până acum al Catedralei din Beauvais. Dacă s-ar termina lucrările de construcție s-ar ajunge la înălțimea inițială de 160 m.

catedrala Bouvais

 

More & more

Ți-a plăcut articolul? Dă-mi Like pe Facebook pentru a vedea noutățile pe viitor.

Categories: Știați că

Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

2 Comments

andreea · February 18, 2014 at 11:14

hmmm, cumva nu pot sa cred. in köln e cea mai inalta catedrala din lume. si in ulm (tot germania) este cea mai inalta biserica. deci cumva nu e chiar corecta informatia ta. am fost la amandoua si nu cred ca ar minti asa oficial.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

    iogen · February 18, 2014 at 11:34

    Probabil informația că este “cea mai înaltă catedrală din lume” ține cont de faptul că este în construcție.
    Momentan Köln este mai mare, conform datelor, dar cea din Beauvais probabil este mai mare dacă s-ar termina lucrările de construcție la turn. Ai dreptate, informația poate fi updatată în post ca să fie mai corectă. Ms!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!