Vă aduceți aminte că acum ceva timp vă povesteam despre aventura mea cu Ambulanța București. Ei bine, lucrurile nu s-au terminat acolo. Mai exact, motivul pentru care am chemat ambulanța atunci a reapărut. Și aventura a reînceput. În urma ei mi-am întărit convingerea că este necesar un abonament medical la o clinică privată. În sistemul de stat nu ai nicio șansă, e ca o ruletă rusească.

Săptămâna trecută, de luni până duminică, laitmotivul perioadei a fost așteptarea. Am așteptat pe la Urgențe la Floreasca de 2 ori aproximativ 6 ore în total, am așteptat să treacă nopți nedormite de durere, am așteptat să iasă rezultate la tomografii și analize, am așteptat să se decidă doctori, am așteptat să înceapă operația și după aceea să se termine, am așteptat să iasă de la Terapie Intensivă și, într-un final, am așteptat zilnic să vină ziua externării.

Partea bună este că, înafară de cele 6 ore de la Floreasca, restul așteptării l-am făcut la Sanador. De voie de nevoie. Fiindcă la Urgențe la Floreasca lucrează, în mare parte, incompetenți. Sau am avut eu noroc de ei. Și nici măcar nu îi învinovățesc pe doctori în totalitate. Tot sistemul îi strică, îi alterează, le distruge cheful de muncă și implicarea. Eu sunt sigur că aș ceda psihic să lucrez acolo. Dar asta nu înseamnă că le găsesc vreo scuză când, deși ajung la ei cu o persoană cu dureri mari și într-o stare gravă, motivele fiind necunoscute, tot ce fac ei este să bage niște calmante și să îți dea Algocalmin și No-Spa și te trimit acasă cu recomandarea să te întorci dacă nu se ameliorează situația. Și când te întorci fiindcă, guess what, nu se simte mai bine cobaiul, bagă un calmant mai puternic și te trimit iar acasă. De data asta cu antibiotic.

Nu am așteptat să văd de câte ori mă trimit acasă cu diferite medicamente.

A doua zi m-am prezentat la Sanador. Acolo, chiar din Policlinică, un doctor gastroenterolog a zis foarte tranșant și clar că nu poate pune un diagnostic, nu se vede în investigații, dar este clar ceva grav și ne recomandă internare pentru investigații amănunțite. Internare oriunde. Am ales tot Sanador. Chiar în ziua aia, din Policlinică direct în Spital la Camera de Gardă. Comunicarea s-a făcut între medicul din Policlinică și cel de la Camera de Gardă. A urmat internarea. De fapt au urmat multe. Medicii profesioniști merg cu investigațiile până când află de ce mama dracului a venit omul ăla care se simte rău la ei. Nu afli cu o radiografie, faci o ecografie. Nu afli nici cu ecografia, faci o tomografie. Și tot așa până ajungi la chirurgie exploratorie. Și până la urmă ajungi la un diagnostic de genul ocluzie intestinală, grav și mortal dacă nu este tratat la timp. Și nu se tratează cu No-Spa.

Ce am învățat în toată perioada asta?
Că nu pot avea încredere în Salvarea București, că nu pot avea încredere în doctorii de la Urgențe de la Floreasca.
Și foarte important, că trebuie să îți oferi opțiunea de a avea pe cine să suni la 12 noaptea când te uiți ca prostul la telefon și știi că dacă suni la Ambulanță vine în două ore sau deloc și dacă te întorci la Urgențe la Floreasca nu or să găsească nimic din nou și or să te trimită acasă spunând foarte serios că “astfel de dureri trec in 3-4 zile, să avem răbdare”. Ai nevoie de opțiuni medicale profesioniste, unde să te liniștești știind că nu mai este în mâinile tale problema medicală, este în mâinile unor doctori care știu ce fac așa cum este normal să fie.

Am avut două experiențe cu Sanador și am fost foarte mulțumit. Dar presupun că orice altă opțiune privată este bună. Oricum mai bună decât sistemul medical de Stat.

 

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!