Sync.ME este o aplicație de smartphone care practic, dacă o instalați și dați next, next, finish fără să citiți Termenii și Condițiile, vă uploadează toată agenda telefonului pe serverele lor. Sunt destul de sigur că cel puțin o persoană care vă are în agendă a instalat Sync.ME și a sincronizat contactele, deci puteți încerca să vă căutați în baza lor de date.

Avantaje:

– aplicabilitatea app-ului este una bine gândită. Dacă alegeți să folosiți serviciile lor, când vă sună un număr pe care nu îl aveți în agendă, dar pe sync.ME există definit de altcineva, vă apar datele de contact ale persoanei care deține numărul. Caz practic, dacă vă sună cineva cu studii de piață și altă persoană a salvat numărul în agendă și l-a sincronizat cu sync.ME, veți putea vedea si voi contactul respectiv și decizi dacă răspunzi sau nu. Este o agendă comună în cloud.

– are opțiunea de Spam. Dacă mai mulți utilizatori marchează contactul respectiv ca Spam, va apărea informația și pe telefonul vostru când veți fi sunat de acel număr.

– dacă te deranjează cineva cu telefoane aiurea, mai mult ca sigur există în aplicație și astfel poți afla al cui este numărul.

Dezavantaje:

– cel mai probabil datele tale se află și ele acolo. Asta fără acceptul tău în prealabil. Sync.ME se bazează foarte mult, la limita moralității probabil, pe acceptul celui care își sincronizează contactele și presupune că dacă Xulescu are numărul tău de telefon ți-ai dat și tu acceptul să îl aibă și poate să facă ce vrea cu el.

– Sync.ME trage mai multe informații corelate cu numărul de telefon, cam tot ce ai tu salvat la contactul respectiv. Adică și profilele de social media, emails, adresă etc. Nu le share-uiește, dar le trage. Și nu le share-uiește deocamdată. Dar baza lor de date este imensă, se laudă cu peste 1 miliard de numere de telefon.

Dacă te găsești acolo și nu vrei să mai fii, ai opțiunea de Remove my info. Aici completați 3 câmpuri și, se laudă ei, în 24 de ore ești șters din baza de date. La mine a durat maxim 1 oră. Asta până la următorul cunoscut de al tău care își sincronizează agenda cu sync.ME.
Puteți folosi aplicația, cu avantajele ei, dar în același timp să vă eliminați datele personale de acolo. Dar atunci nu știu cât de corect este din partea voastră 🙂

O altă aplicație similară este Truecaller. Aici poți verifica dacă exiști pentru ei doar cu autentificare.

Spor la Remove.

Alte articole pe subiect găsiți la nwradu și Ovidiu Sîrb.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!