Să începem cu câteva exemple de salarii din ASF, arhi-cunoscute de altfel:

Dan Radu Rușanu – 14.000 € / lună
Daniel Dăianu – 12.000 € / lună
Laura Chițoiu – 5.400 € / lună
Iuliana Luiza Scutaru – 4.720 € / lună
Daniela Motreanu – 4.120 € / lună
Catalin Remus Campeanu – 2.000 € / lună

Ăștia sunt cam 70% – 80% dintre cei care au apărut în presă că au salarii “nesimțite”. Care este legătura dintre ei? Păi este simplu, în afară de Rușanu și Dăianu, toți sunt soții sau fii si fiice de politicieni cunoscuți și importanți în partidul lor. Și astfel am ajuns la al doilea lucru care îi leagă, 100% de data asta: partidul PNL. Toți sunt membri PNL, sau au soți/mame/tați membri în PNL. Rușanu și Dăianu sunt Președintele și prim-vicepreședintele ASF dar și membri PNL importanți.
Care-i treaba?
Păi simplu, PNL face scandal în Guvern cu Iohannis și îi forțează mâna lui Ponta, răspunsul vine pe partea cealaltă cu un atac la rudele PNL-iștilor din ASF. Un fel de potoliți-vă că vă debarcăm căpușele. Ăștia din ASF nu au salariile astea de ieri, de alaltăieri. Sunt așa de mult timp. Dar, ca să vezi, tocmai acum s-a aflat în presă. Și întâmplarea face că 70% – 80% dintre cei vizați sunt sau au legătură cu PNL.
Că vine USD-ul acum și propune o Comisie Parlamentară care să ancheteze salariile de la ASF nu are legătură  🙄

Între timp Petrom face un profit record pe 2013, de peste 1 miliard €, cu 22% mai mare decât în 2012. Asta în condițiile în care vânzările de carburanți au scăzut cu 3,5% în primele 11 luni din 2012. Și vine acciza. Spor la vot.

ASF

 

[Desen realizat de Vali Ivan via]