Filmulețul arestării din seara asta (n.r. – joi, 5 septembrie) de la Bruxelles, din fața Reprezentanței Permanente a României de lângă Uniunea Europeană. Pe la minutul 9 mă arestează și începe fiică-mea să urle, văzând cum sunt brutalizată. Are doi ani jumate. Context: un grup de români din Bruxelles ne-am hotărât să ne întâlnim la ora 18:00, în 5 septembrie 2013, să înmânăm o scrisoare cu poziția noastră privitor la Roșia Montană ambasadorului. Înțelegerea, circulată pe FB, era să ne luăm fiecare o carte de citit și să protestăm în tăcere.

Ce să înțelegem noi din asta?

Păi, din ce văd, poliția belgiană are și ea uscături.
Tonul ridicat al vorbitorului de limba lui Voltaire, forța disproporționată aplicată în situația respectivă, faptul că abia a ținut cont că este un copil pe acolo, faptul că încerca să blocheze pe cei care filmau, atitudinea de “c-așa vreau eu” semăna puțin cu ce avem și noi pe aici.
Pe de altă parte nu știu exact care este legislația privind protestele și filmatul lângă Uniunea Europeană (sediul bănuiesc).

Mai departe, din ce nu văd, doamna respectivă povestește un dialog cu polițiștii respectivi care denotă o urmă de rasism, prostie și aroganță.
Urmă ce am mai văzut pe la anumiți nemți, prin 1945.

Tot respectul pentru Oana Uiorean, și-a dorit foarte tare să se exprime.
Ceilalți din jurul ei păreau niște lași.
Le tot spunea să stea jos, ei se dădeau din ce în ce mai departe.

Eu însă aș fi mers fără copilul de 2 ani, dar este părerea mea.

În rest, partea bună este că, fiind în Belgia, sunt sigur că o plângere împotriva polițiștilor chiar va fi luată în seamă și va primi o rezolvare conform legii. Nu palmată și băgată sub preș ca la noi.

Cât despre cei din Reprezentanța Permanentă a României la UE, niște români adevărați!
Au început să tremure ca niște femei în miez de noapte când au fost amenințați cu citirea unor cărți de o gașcă de gravide si lăuze.
Probabil cititul este un act de extrem pentru ei.

Voi ce părere aveți?


Eugen

Mă numesc Eugen. Am pornit acest blog pe platformă wordpress.com pentru ca după câteva luni să îmi dau seama că îmi place și mi-ar plăcea și mai mult un domeniu al meu. Astfel a apărut iogen.ro. Apropo, este cu accent pe i... La origini sunt inginer de-al Politehnicii, în prezent lucrez în IT. Nu, nu programare. Sunt căsătorit și am o fetiță superbă. În pagina de Despre mine găsiți mai multe cuvinte, printre care și câteva dintre motivele pentru care am pornit blogul.

2 Comments

Oana Uiorean · September 6, 2013 at 21:24

Va multumesc pentru articol. Vreau doar sa precizez ca am mers cu copilul pentru ca nu mergeam la razboi, mergeam sa inmanez o scrisoare serviciilor mele diplomatice. Nici prin gand nu mi-a trecut ce ma astepta acolo. Nu ma pregateam sa fac nimic ilegal. De asemenea, cei din jurul meu nu au fost lasi, au tinut si ei pieptul si au filmat tot. Una dintre celelalte fete a fost si ea arestata, pentru ca filma. Deci departe de lasitate.

Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

  admin · September 7, 2013 at 11:59

  Multumesc de explicatii.
  Despre partea cu lasitatea, m-am exprimat fiindca imi aduc aminte din filmare cand le spuneati (cu repros in voce) sa stea jos si sa citeasca dar nimeni nu se aseza.
  Probabil tensiunea era mare si nu era usor pentru ei, nu am fost acolo.
  Daca s-au comportat cum v-ati dorit atunci bravo. Eu aveam impresia ca v-ati fi dorit mai mult de la ei.

  Sper ca fetita dumneavoastra nu a fost traumatizata si sper sa ii actionati in justitie pe politisti.
  Cu cei de la serviciile diplomatice romane nu stiu cum ati putea proceda, ar merita si ei o “palma”.
  Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Abonează-te la newsletter

Adresa de email:

Subscribe!